Goedezaken

Introductie Groos Advocatuur in Goede Zaken

Fleur Groos van Groos Advocatuur geeft de komende maanden via een aantal columns op Goede Zaken haar visie op juridische kwesties. Fleur Groos is vastgoedrecht advocaat en heeft veel ervaring op het gebied van huurrecht, appartementsrecht en andere vastgoed gerelateerde onderwerpen.

Fleur Groos studeerde rechten in Leiden. Na haar afstuderen werkte ze geruime tijd als vastgoed advocaat voor een middelgroot kantoor waar zij voornamelijk MKB ondernemers bijstond. Fleur heeft jarenlange ervaring en is lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten. In 2014 startte ze haar eigen kantoor in Vijfhuizen. Haar praktijk bestaat uit particulieren en mkb- ondernemers, maar ook uit advocatenkantoren die behoefte hebben aan tijdelijke ondersteuning. “Ik kom uit een ondernemersfamilie en heb daardoor affiniteit met de zakelijke dienstverlening. Ik koos bewust voor de advocatuur, omdat je als advocaat echt iets voor mensen kunt betekenen. Dat geeft mij voldoening”.
Actueel accent

Het accent van haar praktijk ligt op het huurrecht, voor zowel bedrijfsruimte (winkels en kantoren) als woonruimte. Stuk voor stuk zaken die in deze coronatijden zeer actueel zijn. Fleur Groos: “De impact van de crisis op de verhouding tussen huurders en verhuurders is enorm. Ook zijn er veel vragen. Neem de spoedwet die het verlengen van woonruimte huurcontracten tijdens de coronacrisis mogelijk maakt. Daar zitten de nodige onduidelijkheden in. Dat geldt eveneens voor de steunpakketten van de overheid voor ondernemers

De coronacrisis zorgt op juridisch gebied voor veel onzekerheid zegt Fleur Groos. “ Geen zaak is hetzelfde en rechtspraak over de corona crisis is er nog niet, daarom zijn er geen algemeen toepasbare richtsnoeren aan te reiken. Het is maatwerk. Belangrijk is dat contractspartijen zich realiseren dat de corona crisis beide partijen kan raken. Samen haalbare afspraken maken verdient de voorkeur boven een gang naar de rechter, dat duurt te lang. Een goed juridisch advies kan daarbij helpen. Een hoogwaardig juridisch advies van mijn kant kan daarbij helpen.

De eerste bijdrage van Fleur Groos verschijnt dinsdag 12 mei op Goede Zaken.